Η Μαλού Λαρσινού φέρνει την κουλτούρα του wellness στα μέτρα σου
top of page
  • Writer's pictureGeneration Woman Team

Η Μαλού Λαρσινού φέρνει την κουλτούρα του wellness στα μέτρα σου

Δεν πιστεύει στην τελειότητα αλλά στις μικρές αλλαγές που κάνουν μεγάλη διαφορά στην ζωή μας. Η health και wellness coach Μαλού Λαρσινού προτείνει έναν τρόπο που εκτός από υγεία και ευεξία χαρίζει αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.



Μαλού Λαρσινού
Η Μαλού Λαρσινού

Δεν υπάρχει επιτυχία, ευτυχία και αυτοεκπλήρωση χωρίς αγάπη και φροντίδα για τον εαυτό μας. Και μάλιστα μια φροντίδα που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της κάθε μιας από μας χωρίς πίεση και άγχος να φτάσουμε την τελειότητα ή κάποιο μη ρεαλιστικό πρότυπο. Αυτό γνωρίζει καλά και πρεσβεύει η health και wellness coach Mαλού Λαρσινού που μέσα από τα άμεσα και γεμάτα έμπνευση βίντεο της καταφέρνει να χαρίσει στο κοινό της εκτός από υγεία και ευεξία αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Συνιδρύτρια του Nama Group και συνδημιουργός της πλατφόρμας well-being namatribe.gr δίνει στο κοινό της τα εργαλεία για μια ισορροπημένη προσωπική και επαγγελματική ζωή. Γι’ αυτό και θελήσαμε να την ρωτήσουμε πως μπορεί να συνδέεται η κίνηση, η άθληση, η διατροφή και η ρουτίνα ομορφιάς και όλα όσα μας προτείνει να εντάξουμε στην καθημερινότητα μας με την δύναμη την ενδυνάμωση και τους στόχους.




Πως μπορεί το wellness να δυναμώσει τις γυναίκες;


Η αίσθηση της ευεξίας είναι απολύτως φυσική για το σώμα. Το σώμα μας είναι προγραμματισμένο να είναι υγιές και το μυαλό να νιώθει αυτήν την ευεξία, το wellbeing που ακούμε συχνά. Εφαρμόζοντας συνήθειες που πέφτουν κάτω από τον όρο “wellness” βοηθάμε και τελικώς καταφέρνουμε να νιώσουμε αυτήν την ευεξία. Το συναίσθημα αυτό δεν έρχεται μόνο του – έρχεται και με αυτοπεποίθηση, δύναμη, σιγουριά, ασφάλεια, αισιοδοξία.

Νομίζω όλα τα παραπάνω αρκούν για να δυναμώσει μια γυναίκα!


Με ποιον τρόπο οι γυναίκες μπορούμε να αντισταθούμε στην κουλτούρα του burn out και να βρούμε ισορροπία μεταξύ καριέρας και φροντίδας του εαυτού μας;


Δεν πιστεύω πως υπάρχει ισορροπία μεταξύ καριέρας & προσωπικής ζωής. Υπάρχει όμως σωστή διαχείριση. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τις προτεραιότητες κάθε εποχής/φάσης ζωής και ανάλογα να προσαρμόζουμε τον χρόνο και την ενέργεια που δαπανούμε στην καθεμία από αυτές. Θέτοντας προτεραιότητες, έχουμε πλήρη επίγνωση των αποφάσεων και των πράξεων μας χωρίς να νιώθουμε τύψεις. Την ίδια στιγμή, δίνουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να δώσει χρόνο σε όλους τους τομείς ζωής μας – απλά όχι ισόποσο. Όσο υπάρχει αναγνώριση, αποδοχή και αγάπη στις πράξεις και τις αποφάσεις που παίρνουμε για τον εαυτό μας, το burn out δεν είναι καν επιλογή.

Μαλού Λαρσινού

Συχνά οι γυναίκες παραπονούμαστε ότι δεν έχουμε χρόνο να φροντίσουμε τον εαυτό μας. Τι απαντάτε και τι προτείνετε σαν πρακτικά tip(s);


Να δώσουμε στον χρόνο με τον εαυτό μας την ίδια σοβαρότητα και να δείξουμε την ίδια πειθαρχία με αυτήν που θα είχαμε για ένα πολύ σημαντικό ραντεβού δουλειάς ή ένα ραντεβού με τον γιατρό μας! Μόλις καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε τον εαυτό μας, και το αντίκτυπο που έχει στην ζωή μας δεν θα σκεφτόμαστε καν το ενδεχόμενο να μην κάνουμε έστω και ένα 5λεπτο “metime” την ημέρα.

Σε μια κουλτούρα που αποθεώνει την επιτυχία και την επίτευξη στόχων πως μπορούμε να πείσουμε τον εαυτό μας να κατεβάσει ταχύτητα και να κάνει λιγότερα;


Γιατί να κάνει λιγότερα; Απλά να μην τα κάνει όλα μαζί! Ή γιατί να κατεβάσει ταχύτητα όταν μπορεί να επιταχύνει και να επιβραδύνει ανάλογα με τις ανάγκες του;

Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε ένα βήμα πίσω, για να δούμε τον εαυτό μας από την θέση του θεατή. Πού το παρακάνουμε; Τι θα μπορούσαμε να αλλάξουμε για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας, να έχουμε την δύναμη και την ενέργεια να πετύχουμε τους στόχους και τα όνειρά μας; Δεν θέλει πανικό, σωστή αξιολόγηση θέλει. Να θέσουμε προτεραιότητες, στόχους, και τα βήματα (που μας ταιριάζουν και μπορούμε να υποστηρίξουμε) για να ζήσουμε μια ζωή όπως την θέλουμε.


Tι συμβουλεύετε τις γυναίκες που για να τα προλάβουν όλα και να ανταποκριθούν σε αυξημένες επαγγελματικές και οικογενειακές απαιτήσεις μειώνουν τις ώρες του ύπνου τους;


Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την υγεία του μυαλού, της ψυχής και του σώματος μας. Να βρίσκουν μέρες και τρόπους να αναπληρώνουν τις χαμένες ώρες ύπνου. Για παράδειγμα, 1 μέρα την εβδομάδα να είναι νόμος στο σπίτι ότι η μαμά θα κοιμηθεί μέχρι τις 10. Δεν περιμένω από κανέναν να είναι τέλειος, γιατί αυτό που νομίζουμε “τέλειο” και “ολόσωστο” είναι η εικόνα μιας περσόνας που έχει κατασκευαστεί από τα ΜΜΕ και τα social media. Για να πετύχουμε το wellbeing δεν χρειάζεται τελειότητα, συνέπεια και συχνότητα στις πράξεις μας χρειάζεται.

Ένα μεγάλο κομμάτι της δουλειά σας σαν wellness coach είναι οι προτάσεις για άσκηση και διατροφή. Που και πώς βρίσκεται η χρυσή τομή μεταξύ υγείας και ευεξία και η προσπάθεια να φτάσουμε μη ρεαλιστικά πρότυπα εικόνας σώματος.


Το κάθε σώμα, ο κάθε άνθρωπος είναι τελείως διαφορετικός. Ο καθένας από εμάς έχει ένα συγκεκριμένο DNA, μια συγκεκριμένη πορεία ζωής, τα δικά του συναισθήματα και εμπειρίες που τον κάνουν διαφορετικό και ξεχωριστό. Πώς λοιπόν γίνεται ένας σωματότυπος ή μια αίσθηση να είναι η ιδανική για όλους; Το κάθε σώμα είναι υγιές και νιώθει ευεξία σε διαφορετικά κιλά, με διαφορετικές συνήθειες και πράξεις. Η χρυσή τομή βρίσκεται στην κατανόηση της μοναδικότητας μας. Με αγάπη.

Μαλού Λαρσινού

Πως βλέπετε την προσπάθεια των media (και όχι μόνο αυτών) για πιο υγιή πρότυπα αλλά και την παρουσία των plus size models.


Ας αφήσουμε λίγο τα media και αντί να βλέπουμε τις οθόνες μας, ας κοιτάξουμε μέσα μας. Τι νιώθει αυτό το φοβερό μηχάνημα που έχουμε την τύχη και τιμή να ονομάζουμε σώμα μας; Πώς θα νιώσει καλύτερα; Η ψυχή μας, πού πονάει; Στο χέρι μας είναι να ζήσουμε καλύτερα και με… ευεξία!

Ποιες θα προτείνατε σαν τρεις απλές συνήθειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να μας χαρίσουν μια πιο ποιοτική και απολαυστική καθημερινότητα .


5-20 λεπτά κίνησης κάθε μέρα – ιδανικά το πρωί. Η κίνηση, η άσκηση είναι απαραίτητη για την υγεία μας, την ενέργεια μας, την καλύτερη διάθεση


1 γεύμα της ημέρας να χορταίνει το μυαλό και το σώμα μας. Τι σημαίνει αυτό; 1 γεύμα της ημέρας μας να επιλέγουμε να έχει συστατικά και από αυτά που λιγουρευόμαστε καιρό τώρα (να χορτάσει το μυαλό) αλλά και συστατικά που θα θρέψουν το σώμα όπως βιταμίνες, και ιχνοστοιχεία.


Metime. Ο χρόνος για τον εαυτό μας είναι απαραίτητος για την ψυχική και σωματική μας υγεία! Έστω και 5 λεπτά αφιερωμένα σε κάτι που μας ηρεμεί και μας ευχαριστεί είναι αρκετά να μας δώσουν την ενέργεια, την δύναμη και την διάθεση να συνεχίσουμε την ημέρα μας με επιτυχία

bottom of page