Διεθνής Ημέρα Κοριτσιού
top of page
  • Writer's pictureGeneration Woman Team

Διεθνής Ημέρα Κοριτσιού

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Κοριτσιού τέσσερα κορίτσια μιλούν για το τι ονειρεύονται, τι φοβούνται αλλά και τι σημαίνει για αυτές να είσαι κορίτσι σήμερα.



Μόνικα, 15 ετών


Κυρίως αυτό που με απασχολεί είναι η αντιμετώπιση των κοριτσιών σε διάφορες χώρες του κόσμου. Ονειρεύομαι να τα πηγαίνω καλύτερα στο σχολείο και στις προπονήσεις. Αυτό που απολαμβάνω είναι να παίζω μπάσκετ και να βγαίνω με τους φίλους μου. Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι θα ήθελα να έχω μια καλύτερη σχέση με την αδερφή μου. Με θυμώνει όταν με κατηγορούν για πράγματα που δεν έχω κάνει εγώ. Με φοβίζει να ανεβαίνω στα αεροπλάνα. Με στεναχωρεί όταν πάθει κάτι κάποιος από την οικογένεια μου. Αυτό που μου δίνει ελπίδα είναι η σκέψη να πραγματοποιήσω τα όνειρα μου. Θα ευχόμουν να αποκτήσω καινούργιες εμπειρίες και να είμαι πάντα υγιής, χωρίς κανένα πρόβλημα στην ζωή μου



Αθηνά , 16 ετών


Το να είμαι κορίτσι για μένα σημαίνει πως μπορώ να κάνω τα πάντα. Όταν είσαι κορίτσι πολλοί περιμένουν να σε δουν να είσαι αδύναμη και χωρίς αυτοπεποίθηση διότι αυτή είναι η ιδέα που έχει η κοινωνία μας. Όμως κάνουν λάθος. Το να είσαι κορίτσι είναι δώρο. Γεννήθηκες με δυναμισμό, εξυπνάδα και πολλές αντοχές.

Αυτό που με απασχολεί είναι ότι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως οι γυναίκες δεν είναι ικανές για δυναμικές δουλειές και πως πρέπει να μένουν στην κουζίνα τους και να εξυπηρετούν τον άντρα τους. Ή πως ο καθένας δικαιούται να τις πειράζει σεξουαλικά χωρίς την θέλησή τους και το σύστημα να μην κάνει σχεδόν τίποτα για αυτό. Ονειρεύομαι να ξυπνήσω σε ένα κόσμο όπου οι άντρες και οι γυναίκες έχουν ίσα δικαιώματα. Αυτό που απολαμβάνω είναι να ξυπνάω ξέροντας πως σαν γυναίκα μπορώ να αλλάξω τον κόσμο.


Ελένη, 17 ετών


Αυτό που με απασχολεί κυρίως είναι το θέμα της καριέρας. Ονειρεύομαι να είμαι πάντα ευτυχισμένη. Αυτό που απολαμβάνω είναι να περνάω χρόνο με τις φίλες μου. Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι αυτό θα ήταν η συμπεριφορά του κόσμου γύρω μου. Με θυμώνει η έλλειψη σεβασμού. Με φοβίζει να με υποτιμούν επειδή είμαι κορίτσι. Με στεναχωρεί η δυστυχία που υπάρχει στον κόσμο γύρω μου. Αυτό που μου δίνει ελπίδα είναι η σκέψη πως θα ξημερώσουν καλύτερες μέρες. Θα ευχόμουν να ήμασταν όλοι αγαπημένοι.



Σοφία, 16 ετών


Κυρίως αυτό που με απασχολεί είναι η εκπαίδευση και η μόρφωση μου, αφού αυτά θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον μου. Ονειρεύομαι να έχω οικονομική άνεση και να είμαι ανεξάρτητη στο μέλλον. Αυτό που απολαμβάνω είναι να περνώ χρόνο με τις φίλες μου

Με στεναχωρεί που βλέπω γυναίκες που δεν καταλαβαίνουν την αξία τους Αυτό που μου δίνει ελπίδα είναι η ιδέα πως θα υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον για τις γυναίκες. Θα ευχόμουν κάποια μέρα όλες οι γυναίκες να καταλάβουν την αξία τους

Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι αυτό θα ήταν ο τρόπος που λύνουν τις διαφορές τους οι άνθρωποι. Με θυμώνει το γεγονός ότι υπάρχουν πολιτικά συμφέροντα, το "μέσο" και γενικά οτιδήποτε προκαλεί αδικία. Με φοβίζει η επιλογή επαγγέλματος σε τόσο μικρή ηλικία. Με στεναχωρεί που στους πολέμους πάντα στέλνουν τον αθώο κόσμο. Αυτό που μου δίνει ελπίδα είναι ότι η κοινωνία έχει αρχίσει να αποδέχεται θέματα που παλιά ήταν "taboo".Θα ευχόμουν μια μέρα να υπάρξει παγκόσμια ειρήνη.





bottom of page