Η Karlie Kloss μαθαίνει τα κορίτσια κώδικα
top of page
  • Writer's pictureGeneration Woman Team

Η Karlie Kloss μαθαίνει τα κορίτσια κώδικα

Updated: Jul 3, 2021

Tα σεμινάρια προγραμματισμού Kode with Klossy μαθαίνουν στα κορίτσια –εκτός από κώδικα– ότι μπορούν να γίνουν ό,τι βάλουν στο μυαλό τους.

Kode with Klossy Karlie Kloss

Σε μια αίθουσα συνεδριάσεων, γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο laptops, σνακ και post it, 25 κορίτσια 13 και 18 ετών ετοιμάζονται να παρουσιάζουν τους κώδικες που δημιούργησαν. Μόλις δυο βδομάδες πριν καμιά τους δεν είχε ιδέα από προγραμματισμό. Η ικανότητα τους να δημιουργήσουν ένα site ή ένα app ήταν μηδενική. Αλλά τώρα μετά την θητεία τους στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Kode with Klossy που δημιούργησε η Karlie Kloss το 2015, και παρέχει δωρεάν σεμινάρια δύο εβδομάδων όλες έμαθαν να γράφουν κώδικα.


Kode with Klossy

"Ο στόχος μας είναι να εισάγουμε περισσότερα κορίτσια στον χώρο του προγραμματισμού" δήλωσε η 21χρονη Zoe Dumas, βοηθός καθηγήτρια Kode With Klossy. «Oι γυναίκες δεν ενθαρρύνονται να κατευθυνθούν προς τις επιστήμες και τα μαθηματικά. Είναι πολύ σημαντικό να καλύψουμε αυτό το κενό και να επηρεάσουμε ώστε οι γυναίκες να μπουν σε αυτόν τον χώρο».


Kode with Klossy Karlie Kloss

Οι έφηβες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα δημιούργησαν διάφορες πλατφόρμες όπως ένα πολιτικό site που απευθύνονταν σε νεαρούς ψηφοφόρους μέχρι ένα app που ενθάρρυνε τους χρήστες να επιλέγουν υγιεινά γεύματα. «Μπορώ να γίνω ό,τι θέλω. Έτσι πρέπει να σκέφτεστε» συμβούλευσε τα κορίτσια η Karlie Kloss.

Kode with Klossy

Η ίδια η Kloss η οποία αγαπούσε τις επιστήμες και τα μαθηματικά πολύ πριν ασχοληθεί με το modelling πήρε τα πρώτα μαθήματα κώδικα το 2014 στο Flatiron της Νέας Υόρκης. «Αυτά τα μαθήματα μου αποκάλυψαν την δύναμη του κώδικα και όλους τους τρόπους με τους οποίους αυτή η τεχνική γλώσσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολύ δημιουργικούς τρόπους». Ήταν τότε που με αφορμή το γεγονός ότι η τάξη της ανδροκρατούνταν της ήρθε η ιδέα να δημιουργήσει το Kode with Klossy. Η ανισότητα σε εκείνη την τάξη την έκανε να θέλει να αποδείξει ότι οι γυναίκες είναι εξίσου χαρισματικές και ικανές με τους άνδρες στην επιστήμη.


Karlie Kloss

31 views
bottom of page